SylviaItaly

Ik ben Sylvia en ik kom uit Rotterdam. Na mijn opleiding voor medisch secretaresse bij de G.K. van Hogendorp in 1997 heb ik gewerkt in het Erasmus MC, en bij verschillende bedrijven en instanties.

Ik verloor mijn hart aan Italië na een vakantie in Montefalco, Umbrië. Daarna heb ik een aantal cursussen Italiaans gevolgd bij de Volksuniversiteit en Dante Alighieri Rotterdam.

In 2003 besloot ik met een studiebeurs van Dante Alighieri acht maanden te reizen van noord naar zuid Italië. Ik heb taalcursussen gevolgd in Venetië, Rome, Napels, Palermo, en ik heb een maand stage gelopen op een tabakskantoor in Rome.

Toen ik terug kwam van mijn reis heb ik in het bestuur van Dante Alighieri Rotterdam actief mijn steentje bijgedragen om het Italië-gevoel en mijn reiservaringen levendig te houden. Ik wilde op een dag terug naar Italië, maar dan misschien voor langere tijd.

Na een advertentie in het NRC voor een baan in Trentino is mijn leven drastisch veranderd. Ik solliciteerde, maar nooit gedacht dat woorden omgezet zouden worden in daden. Het was eerder een droom dan werkelijkheid.

Het tegendeel is bewezen. Ik werd aangenomen bij La Contessa als allround medewerker. Ik vertrok naar Trentino voor een nieuw leven in Italië.

La Contessa staat voor yogavakanties in Italië. Op 1200 m hoogte op het landgoed Malga Zanga werden de yogavakanties gehouden. Ik serveerde de lekkerste berggerechten aan voorbijgangers en yogagasten. Ik leerde Spritz en cappuccino’s maken als een Italiaanse barista. Ik vond het geweldig! Het uitzicht vanaf het landgoed was fantastisch. Ik maakte vrienden met locale mensen. Ik werd verliefd op de Dolomieten. Het leven in Trentino beviel me.

La Contessa yoga vakanties

Barista bij La Contessa

Na mijn periode bij La Contessa ben ik in Toscane, Umbrië, en Val di Fassa gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Castrum Resort Strettura Umbria

Residence Castrum Resort

Fonte alla Lepre

Residence Fonte alla Lepre in Riparbella

Val di Fassa Renato

Cameriera bij Hotel Renato in Val di Fassa

HotelBambolo2

Hotel Bambolo in Donoratico

Hotel Bambolo

Hotel Bambolo met collega Piero

Bolgheri1

Wijnproeverij in Bolgheri Toscane

Sinds 2013 werk ik bij Villa in Umbria, en woon ik in Castiglione del Lago. Een klein dorpje aan het Trasimeense meer in Umbrië. Villa in Umbria bemiddelt tussen huiseigenaren in Umbrië die hun huis willen verhuren aan toeristen. Umbrië is het groene hart van Italië en een waar paradijs voor truffel en olijfolie liefhebbers.

Olijfolie Loreti Umbrie

DOP Moraiolo olijfolie Loreti

Loreti olijfolie Umbrie

DOP Moraiolo olijfolie Loreti

Olijolie Loreti Umbrie

DOP Moraiolo olijfolie Loreti

Vanaf medio 2015 ben ik “de wijn ingegaan” bij een toonaangevende wijnproducent in Montepulciano, Toscane. Gattavecchi is een historische naam, en produceert sinds 100 jaar kwaliteitswijnen. Ik ben intermediair voor de verkoop van hun wijnen in Nederland.

Gattavecchi Vino Nobile Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano

Vanaf 2011 ben ik begonnen met het schrijven van een blog “Supertramp in Italy” over mijn (werk) ervaringen in Italië. Leuk om mijn ervaringen, avonturen en tips te lezen die ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt.

SylviaItaly staat voor Italië kenner, specialist en liefhebber. Ik ken het land goed. Uitgestapt vanuit een standaard leven in Nederland, naar een avontuurlijk leven in een land die rijk is aan geschiedenis, kunst, cultuur, religie, gastronomie, sport en mooie natuur. Italië!

Ik mag er trots op zijn.

Lunch in Rome : Piazza Navona

In de tussentijd heb ik bijzondere relaties en een uitgebreid netwerk opgebouwd zowel in Nederland als in Italië. Graag geef ik eerlijke informatie en tips over wijn, Italiaanse producten, en in het bijzonder over Umbrië, Toscane, Venetië, en Trentino zoals ik het door de jaren heen heb beleefd.

Sylvia van der Male

SylviaItaly

Bologna

Advertenties