Wijn

Sinds dat ik in Italië woon ben ik me meer voor wijnen gaan interesseren. Ik ben (nog) geen wijndeskundige, maar ik drink graag een goed glas rode wijn bij het eten.

In Italië zijn veel authentieke druiven, en dus ook veel verschillende soorten wijnen. In Trentino heb ik o.a. Marzemino, Teroldego en Spumante leren drinken. In Toscane daarentegen Vino Nobile di Montepulciano, Chianti en Sassicaia. Het zijn allemaal fantastische wijnen.

In Toscane worden veel DOC en DOCG wijnen geproduceerd. DOC en DOCG zijn predikaten, oftewel kwaliteitskeurmerken. In Umbrië, de streek waar ik woon, is Sagrantino di Montefalco bekend. Een DOCG wijn. Maar ook de droge witte Orvieto is Umbria’s bekendste wijn.

Voor een (hele) goede wijn hoef je niet perse een DOC of een DOCG wijn te kopen. Huiswijnen in Italië zijn over het algemeen goede wijnen. Ze zijn fris, soepel en vaak ideaal als aperitief wijn. Je kunt ze ook eventueel mooi combineren bij een pasta of risotto gerecht.

En hoe komt het dat ik me bezig hou met wijnen? Na een lunch in Montalcino met Gattavecchi en Vinoteck ben ik in aanraking gekomen met Vino Nobile di Montepulciano en Quotidiano wijn. Ik paste in het team. Nu werk ik samen met Gattavecchi voor de Nederlandse wijnmarkt. Zo mooi hoe je leven kan lopen!

Calici di Stelle Montepulciano3

Calici di Stelle in Montepulciano

Calici di Stelle Montepulciano1

Calici di Stelle in Montepulciano

Advertenties